Ilmastolannoite­laskuri

Ohjeistus & laskuri

Täältä löytyy Ilmastolannoite-hankkeessa kehitetty kierrätyslannoitteiden hiilijalanjälkilaskuri sekä -laskentaohjeistus.

  • Ilmastolannoite-hiilijalanjälkilaskuri on helppokäyttöinen ja yleisesti käytössä olevien hiilijalanlaskentastandardien* mukainen kierrätyslannoitteen hiilijalanjälkilaskuri. Lataa hiilijalanjälkilaskuri (excel) omalle koneellesi tästä. *GHG-standardin mukainen tuotteen hiilijalanjälkilaskenta perustuu ISO:n LCA-standardeihin (14040:2006 ja 14044:2006) sekä PAS 2050-hiilijalanjälkistandardiin.
    • Hiilijalanjälkiohjeistus varmistaa, että kaikki tekevät laskelmat samalla tavalla. Tämä mahdollistaa sen, että hiilijalanjälkilaskelmien tulokset ovat mittavammassa, vertailtavammassa ja helpommin viestittävämmässä muodossa. Laskelmien tekeminen on myös helpompaa, kun osa laskentavalinnoista on tehty etukäteen ja osa datasta on valmiina. Sidosryhmien kanssa yhteistyönä kehitetyt laskentasäännöt lisäävät tulosten uskottavuutta. Laskentaohjeistus löytyy täältä.
    • Lisätietoa laskurista löytyy Ilmastolannoite-laskurin laskentaperusteet -dokumentista, jonka voi ladata täältä. Huom, mikäli haluat käyttää hiilijalanjäljen laskentatuloksia viestinnässä ja markkinoinnissa, niin silloin laskelmat tulee tarkastaa ulkopuolisen asiantuntijan toimesta. Verifioija voi tarvita lisätietoa laskurista ja sen perusteista, jolloin Ilmastolannoite-laskurin laskentaperusteet-dokumentista on hyötyä!
Pelto
Scroll to Top